Over Ines

“De eerste keer dat ik iemand hypnotiseerde was ik tien jaar. Mijn broer Johan besloot een boek over hypnose op de kop te tikken en mij als proefkonijn te gebruiken. Hij deed me geloven dat ik aan de muur was vastgekleefd en dat ik paarse stippen op mijn handen had. Ik was zo geïntrigeerd door de mogelijkheden dat ik mijn beste vriend(in) overhaalde om vele leuke en interessante namiddagen te wijden aan het aanleren en toepassen van hypnose: mijn GROTE start, wat mijn levenswerk zou worden, tot mijn grote verbazing!”.

Ines Simpson heeft vele jaren in de verpleging gewerkt maar op haar veertigste ging ze op zoek naar meer voldoening en iets wat haar leven diepere zin zou geven. Toen haar moeder aan het eind van de jaren 90 met lessen in hypnose begon, ging er een licht op!

Ines ging aan het werk als hypnotherapeut en werd in 2000 lid van de National Guild of Hypnotists (NGH). In 2005 werd ze opgenomen als Faculty member bij hetzelfde instituut en is tot vandaag actief als docente en als onderzoekster. Wat haar autoriteit als hypnotherapeut meer en meer versterkt.

Ook was zij de  eerste gecertificeerde docent voor de NGH in West-Canada. Momenteel is Ines officieel bestuurslid van de NGH.

Ze is initiatiefneemster en eigenaar van het Advanced Hypnosis and Training Institute in Brits Columbia. Waar ze zowel cliënten behandeld als hypnotherapeuten traint, voor ‘Omni Certified Hypnosis’ een van de bekende opleidingen voor hypnotherapeuten.  Maar waar ze natuurlijk ook het door haar ontwikkelde Simpson Protocol doceert

Internationaal onderscheiden!

Bijzonder ZIJN Academie Ines Simpson

Ines is een bekende docente dank zij haar weergaloze kennis en kunde en een enorme vaardigheid
en bekwaamheid om met mensen om te gaan. Ook werd ze in 2002 opgenomen in de NGH’s Order of Braid als erkenning voor bewezen diensten aan
het vak hypnotherapie. Elke hypnotherapeut, die deze orde ontvangt, heeft meegewerkt aan de verrijking van de medemens en een belangrijke bijdrage geleverd aan het vakgebied hypnotherapie.

Ines is tevens de founder van het ‘Simpson Protocol’, tot nu toe de enige methodiek waarbij de tijdens de behandeling gebruik wordt gemaakt van de ‘Esdaile State’ of coma-staat en “en verder”. Door deze diepe staat van hypnose kan de hypnotherapeut communiceren met  treden met het diepste bewustzijn van de klant om de juiste oplossingen te ontdekken en dit bewustzijn te leiden naar de best mogelijke resultaten.De ‘Esdaile State’ is ook de beproefde weg naar hogere en diepere toestanden van hypnose.